ALPA Site Kurucusu
Mesaj Sayısı : 815 Nerden : Ankara Kayıt tarihi : 02/03/09 Rep Puanı : 32
| Konu: Yılbaşına Özel Hindi Tarifi Cuma Ara. 31, 2010 2:39 pm | |
| YILBAŞINA ÖZEL HİNDİ DOLMASITarifi: MALZEMELER: 1 adet hindi (3 – 4 kg. arası)
1 kg. kestane
1 su bardağı pirinç
50 gr. margarin
1 soğan
1 domates
1 çay kaşığı şeker
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tarçın, kuşüzümü
Karabiber, tuz
HAZIRLANIŞI: Hindiyi iyice yıkayıp temizledikten sonra boyun derisini sırt tarafından uzunlamasına keserek sıyırın ve boynu gövdeye birleştiği yerden kesip çıkarın. Böylece hindiniz doldurulmaya hazır olacaktır. Bir tenceredeki iki çorba kaşığı margarinle fıstık ve küçük doğranmış bir baş soğanı pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra hindinin leblebi büyüklüğünde doğradığınız ciğer ve taşlığını ekleyip, bir iki dakika daha karıştırarak kavurun. Suyu duruluncaya kadar yıkayıp süzdüğünüz 1 bardak pirinci de soğanlara katın ve yine karıştırarak 5-10 dakika kavurun. Sonra sırasıyla 2 bardak su, kabukları soyulup doğranmış domates, sapları ayıklanmış 2 çorba kaşığı kuşüzümü, birer çay kaşığı şeker ve karabiber, yarım çay kaşığı tarçın, yarım çorba kaşığı tuz ilave edin ve pirincin üstü göz göz oluncaya dek kaynatın. Öte yandan ayıklamış olduğunuz kestaneleri pilava karıştırın ve hindiyi, karnından ve boynundan bu kestaneli pilavla fazla sıkıştırmaksızın doldurun. Karnını ve arkaya katladığınız boyun derisini dikin. Doldurulmuş hindiyi alüminyum folyoya sararak, önceden ısıtılmış fırına sürün. Pişmeden 15 dakika önce alüminyumu iyice açın ve derisinin de kızarmasını sağlayın. Haydi Afiyet Bal Şeker Olsun... ________Kullanıcı İmzası_________ | |
|