ExtraForum - 1299 Private Serverlar - Server Dosya Paylaşımları
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ExtraForum - 1299 Private Serverlar - Server Dosya Paylaşımları

Güncel Paylaşım Forumu !
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Eğlence Başladı Rütbeni Seç! TIKLA
Moderatör Alımı Başladı TIKLA

 

 ARABESK MÜZİK ARAP MÜZİĞİ DEĞİLDİR

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ALPA
Site Kurucusu
Site Kurucusu
ALPA


Mesaj Sayısı : 815
Nerden : Ankara
Kayıt tarihi : 02/03/09
Rep Puanı Rep Puanı : 32

ARABESK MÜZİK ARAP MÜZİĞİ DEĞİLDİR Empty
MesajKonu: ARABESK MÜZİK ARAP MÜZİĞİ DEĞİLDİR   ARABESK MÜZİK ARAP MÜZİĞİ DEĞİLDİR Icon_minitimeCuma Nis. 10, 2009 12:49 pm

Evet bu kadar ayrıntılı olarak ele aldığımız Arap müziği ile ülkemizdeki Arabesk müziği ile bağlantı kurabilir miyiz. ? Kurulacak birkaç nokta vardır. Ne gibi derseniz.


• Kullanılan müzik aletleri
• Bir kaç ritim özellikleri ve taksim denilen olaylardır.
• Ruh durumunun müziğe yansıması


Evet arabesk müziğini Arap Müziği diyerek bir takım çevreler kendi yaptığı müzik için prim beklemektedirler. Ama büyük bir yanılgıya düşüyorlar.

Arabesk Müzik bir Türk müziğidir diyoruz. Gerçi karşı düşüncede olanlar bizim yazdıklarımız için sin bir müzik otoritesimisin diyecekler. Hayır ama hür düşüncenin ve araştırmanın sonucunda edindiğimiz bilgileri yansıtmak isteyen ve bu müziği seven kişileriz. Ülkemiz insanın ve hatta ülke dışında yaşayan soydaşlar ve yabancı insanların bir çoğu Arabesk müziği dinlemekte sevmektedir. Ülkemizin %90' ına yakını dinlemektedir. Bir kısım çevrece sürekli aşağılanmış; yok sanatsal değeri olmayan yok cahil insanların dinlediği müzikmiş yok bu müzik insanı karamsarlığa ve bunalıma itermiş vb.... bir çok örnek verebiliriz.


• Müzik bildiğiniz gibi evrenseldir. Herhangi bir enstrüman belli bir müziğe ve topluma mal edilemez. Bir toplumun bulduğu müzik aletlerini kullanan o topluluğun müziğini yapıyor denilemez. Ut, ney, kanun, tef gibi müzik aletleri Türk Sanat Müziği denilen bence bu söylemde yanlış. Diğer müzikler sanatsız müzikmiş gibi. Klasik Türk Müziğinde de kullanılmaktadır. Yurt dışında ise bir çok rock ve jazz sanatçıları da bu tür enstrümanlar kullanmaktadırlar. Unutmayın ki arabesk müziğinde bağlama ve keman daha ağırlıktadır.


• Kullanılan ritim ve taksimler. Bazı arabesk müziği sanatçıları beste sıkıntısı çektiğinde bazı Ortadoğu sanatçılarının şarkılarını kullanmışlardır. Neticede müzik evrenseldir diyorsak bazı ritimler kullanılabilir. Yani Mozart şu şekilde bir melodi kullanmış biz o melodiye benzer diye bu tür meledi kullanmayalım gibi bağnaz düşünce olamaz. Zaten o kadar benzer ritim ve taksimler yoktur. Zaten Türk Müziği aksak ritimden oluşur. Batı normlarına pek uymak. Müzisyen arkadaşlar bilirler. Türk müziğinde tam ölçülü notalar ile yapılan eserler Cumhuriyet sonrası batı müziği taklidî veya batı müziği normlarında şarkılarda bulunmaktadır. 2/2, 2/4/ 4/4 ölçülerinde yapılmış şarkılardır. Aksak ritim dediğimiz eserler ise 5/8, 7/8.. gibi ölçüler ile oluşmaktadır. Şarkılara daha hareket getirmektedir. Y


• Ruh durumunun müziğe yansıması ise tamamen çok farklıdır. Arabesk müziğinin yansımasında bazen mistik olaylar ve mevsimler vb. temalar işlenmiştir. Ruh durumun müziğe yansıması kadar sanatın bu dalında bu kadar doğal olan bir şey var mı. ? Vivaldi arıların uçuşundan etkilenmiş müziğine yansıtmıştır. Yoksa Vivaldi Arap müziği mi yapıyor. Gerçi kıyaslamalar biraz basit oldu ama bu sebeplerden dolayı Arap müziği benzetmesi yapanlara daha nasıl örnek verilebilirdi ki..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.weyyo.com
 
ARABESK MÜZİK ARAP MÜZİĞİ DEĞİLDİR
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» GELELİM ARABESK MÜZİĞE...
» GELELİM ARABESK KÜLTÜR NEDİR ? DOĞUŞU VE GELİŞİMİ
» Halk müziği
» ARABESK NEDİR?
» Türk pop müziği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ExtraForum - 1299 Private Serverlar - Server Dosya Paylaşımları :: Arabeks - Arabex-
Buraya geçin:  

weyyo

knight online serverlar

metin2 serverlar

silkroad serverlar